Sporty @ Facebook Sporty @ Instagram

Tankotanssi

Tankotanssi on monipuolinen ja ennen kaikkea hauska uusi kuntoilumuoto. Sinulle joka olet jo kokeillut kaikkea ja haluat siirtää liikuntaharrastuksesi lattialta 3D-maailmaan! Tankotanssissa liikkeet suoritetaan katon ja lattian väliin jännitettävän vertikaalitangon avulla tai kokonaan tangon varassa.

Tankotanssi kehittää erityisesti ylä- ja keskikropan voimaa. Myös kehonhallinta, koordinaatio ja liikkuvuus paranevat tämän lajin parissa. Tehokkaan kuntoilun lisäksi tankotanssi tarjoaa mahdollisuuden uuden oppimisen riemuun. Kaikki liikkeet eivät onnistu ensi yrittämällä, joten fiilis uuden liikkeen oppimisesta on aina mahtava! Tankotanssissa kuntoilet siis huomaamattasi.

Tankotanssin liikepankki on lähes rajaton. Valmennuksemme lähtevät liikkeelle aloittelijoiden perusliikkeistä, mutta taitojesi karttuessa opit myös itse kehittelemään ja varioimaan uusia liikkeitä.

Tankotanssi - Henriikka Roo

Henriikka Roo
Päävalmentaja, Tampere

Olen Sportyn tankotanssivalmentaja. Olen treenannut tankotanssia noin 8 vuotta ja voittanut mm. tankotanssin Suomen mestaruuden ja Pohjois-Euroopan mestaruuden. Parhaiten minut saatetaan kuitenkin muistaa osallistumisestani tv:n kykykilpailuun 2011 ja Voitolla Yöhön -tv-ohjelmaan 2015. Esiintymiseni toi tankotanssia esiin suurelle yleisölle ja muutti monien ennakkoluuloja tästä monipuolisesta ja hauskasta liikuntamuodosta.

Kuntoilussa ja painon hallinnassa on mielestäni tärkeää löytää itselleen mieluisia lajeja, silloin treenaamaan lähtee aina innolla! Tankotanssi on koko kroppaa kehittävää liikuntaa, mutta myös hauskaa ja välillä jopa jännittävää. Erityisesti voimaa kertyy ylä- ja keskivartaloon, mutta myös liikkuvuus, kehonhallinta, koordinaatio ja omiin kykyihinsä uskominen kasvavat!