Sporty @ Facebook Sporty @ Instagram

Hikinen Hong Kongin kisamatka toi neljännen sijan!

12.09.2016 15:45Viime kuussa olin kansainvälisissä tankotanssikisoissa HongKongissa asti. Kisat järjestettiin valtavien Arnolds Classic Asia Fitness-messujen yhteydessä Asia World Expo -messukeskuksessa. Kisassa sijoituin neljänneksi.


Nämä Pole Championship Series -kisat olivat urani ensimmäiset, joiden kulut minulle sponsoroitiin kokonaan! Vaikka ajankohta osui pahasti päällekkäin tärkeään esiintymisprojektiin valmistautumisen kanssa, halusin lähteä vielä kisaamaankin, kun kerrankin ei tarvitse itse olla maksamassa kalliita lentoja ja hotellimajoituksia. Mutta nyt kun sijoitus oli noinkin hyvä, harmittaa vähän että en enempää panostanut kisaohjelman suunnitteluun. (Mutta asiat tärkeysjärjestykseen jne ;) kuulette tuosta esiintymiprojektistani vielä syksyn aikana lisää)Kisakuvat: Pole Championship Series

Hongkongissa on tähän aikaan vielä sadekausi päällänsä eli sää oli todella kuuma ja kostea. Olin ennakkoon tsekannut että sellaista 30 astetta on lämpötila päivisin. Ja siltä se todella tuntuikin. Olen kuullut ennenkin sanonnnan kun ”ilma on kuin lehmän hengitys” ja tuolla sen todella ymmärsi. Varsinkin ekoina päivinä ulkona olo oli Suomen kesäsäähän tottuneelle todella tukalaa. Vaikka eipä siellä ulkona juurikaan tullut oltua. Matkat majoitushotellin ja kisapaikan välillä taittuivat taksilla ja kaupungissa paikallinen väki käyttää kulkemiseen pitkiä ostoskeskuksia. Eli ulkona oloa pystyy myös aika hyvin välttämään. Silti aina kun valmistautui astumaan ilmastoidusta sisätilasta ulos veti syvään henkeä ja päässä pärähti soimaan tämä biisi :D ”The heat is on”


Ennakkoon oli varoitettu että kisapaikalla voi olla viileääkin, koska ilmastointi on niin tehokas. Noh, messujen ensimmäisenä päivänä ilmastointi ei ilmeisesti vielä ollut ihan kohdillaan, koska myös kisapaikalla oli saakelin kuuma. Vielä kenraaliharjoitusten aikaan olin hyvällä tapaa ns. ”tulessa”, mutta päivän edetessä ja kisasuorituksen lähestyessä alkoi kuumuus vähän väsyttämään. Alkulämmittelyjä ja venyttelyjä tehdessä piti oikein varoa ettei tulisi liian hiki. Näissä kisoissa esityksen kesto oli poikkeuksellisen lyhyt, vain 2,5min (tyypillisen noin 4min sijaan). Olosuhteisiin nähden tuo oli kuitenkin juuri sopivasti, koska kolmen minuutin kohdilla olisi jo ollut niin hiki että tangolta olisi valunut ja lipsunut hikisenä helposti alas.Pidemmissä suorituksissa tai ihan treenaillessakin käytän käsissä magnesiumia imemässä kosteutta tai sen alla jopa ensin nestemäistä antiperspiranttia (tite grip tai dry hands, joka on monien suosikki, mutta mulle liiankin tehokas) . Vartalon ihoon taas käytän aineita, jotka tekevät ihosta vähän tahmean eli saavat sen tarttumaan tankoon paremmin. Näitä pitoaineita ovat esim Gorilla Gold –”tahmarätti” , joka on oma suosikkini sekä esim. itac ja dew point pole- suihke. Erilaisia pitoaineita saa Suomessa helpoiten tilattua Pole-a-holicin nettikaupasta http://pole-a-holic.mycashflow.fi/

HongKongin kisamatka oli erityisen mukava myös siksi että kerrankin oli matkaseuraa ja aikaa myös vähän turistielämään. Huonekaverinani majoittui brittiläinen tankotanssimestari Charlotte Robertson (sijoittui kisassa toiseksi) ja samassa hotellissa myös belgialaiset kisaajat Sarah ja Veronica, joiden kanssa tuli ihmeteltyä esimerkiksi Viktoria Peak -vuorenhuipun maisemia.

Seuraavat kisani tulevatkin olemaan lokakuussa Prahassa Pole Theatre -kisakonseptin MM-kisat eli Pole Theatre World, johon sain kisapaikan voitettuani Pole Theatre Sweden -kisat viime marraskuussa alla olevalla esityksellä. Osallistun jälleen kategoriaan ”drama”, eli esityksessä tulee olla selkeä juoni.


Virkistävän sportyä syksyä!